Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris
Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris
Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris

Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris

149635846690003
Rostad blomkål1 blomkål1 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp basmatiris, 150 g 1 lime (skal)Gryta1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp morötter, 300 g 2 msk neutral olja½ tsk salt½-1 fp tikka masalakryddmix, ca 15-35 g 1 fp kokosmjölk, 400 ml½ lime (saften, riv skalet och spara)½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp matyoghurt, 2 dl ½ lime
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull och gryta med lock.2. Rostad blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Lägg i formen och ringla över neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.4. Gryta: Hacka gul lök och vitlök. Grovriv morötter. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna och salt på medelhög värme i 3 min. Tillsätt tikka masalakryddmix och fräs i ytterligare 2 min.5. Tillsätt kokosmjölk, limejuice och buljongpulver (alt. tärning) och sjud under lock i 5 min.6. Tillsätt det rivna limeskalet i det nykokta riset och klyfta den halva lime som är kvar. Vänd ner den rostade blomkålen i grytan. Servera grytan med riset, limeklyftor och matyoghurt.