Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris
149635846690003Rostad blomkål1 blomkål1 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp basmatiris, 150 g 1 lime (skal)Gryta1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp morötter, 300 g 2 msk neutral olja½ tsk salt½-1 fp tikka masalakryddmix, ca 15-35 g 1 fp kokosmjölk, 400 ml½ lime (saften, riv skalet och spara)½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp matyoghurt, 2 dl ½ lime
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull och gryta med lock.2. Rostad blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Lägg i formen och ringla över neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.4. Gryta: Hacka gul lök och vitlök. Grovriv morötter. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna och salt på medelhög värme i 3 min. Tillsätt tikka masalakryddmix och fräs i ytterligare 2 min.5. Tillsätt kokosmjölk, limejuice och buljongpulver (alt. tärning) och sjud under lock i 5 min.6. Tillsätt det rivna limeskalet i det nykokta riset och klyfta den halva lime som är kvar. Vänd ner den rostade blomkålen i grytan. Servera grytan med riset, limeklyftor och matyoghurt.