Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris
Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris
Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris

Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris

449635394010003
Rostad blomkål1 blomkål1 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp basmatiris, 300 g 1 lime (skal)Gryta1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp morötter, 300 g 2 msk neutral olja½ tsk salt1 fp tikka masalakryddmix, 35 g 1 fp mörka kikärtor, 380 g 1 fp kokosmjölk, 400 ml½ limesaft (riv skalet och spara)1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull och gryta med lock.2. Rostad Blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Lägg i formen och ringla över neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.4. Gryta: Hacka gul lök och vitlök. Grovriv morötter. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna och salt på medelhög värme i 3 min. Tillsätt tikka masalakryddmix och fräs i ytterligare 2 min.5. Skölj kikärtor och tillsätt i grytan tillsammans med kokosmjölk, saften från en halv lime och buljongpulver (alt. tärning) och sjud under lock i 5 min.6. Tillsätt rivet limeskal i det nykokta riset och klyfta den halva lime som är kvar. Vänd ner den rostade blomkålen i grytan. Servera grytan med riset, matyoghurt och limeklyftorna.