Krämig masalagryta med rostad blomkål och limeris
449635394010003Rostad blomkål1 blomkål1 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp basmatiris, 300 g 1 lime (skal)Gryta1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp morötter, 300 g 2 msk neutral olja½ tsk salt1 fp tikka masalakryddmix, 35 g 1 fp mörka kikärtor, 380 g 1 fp kokosmjölk, 400 ml½ limesaft (riv skalet och spara)1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull och gryta med lock.2. Rostad Blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Lägg i formen och ringla över neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.4. Gryta: Hacka gul lök och vitlök. Grovriv morötter. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna och salt på medelhög värme i 3 min. Tillsätt tikka masalakryddmix och fräs i ytterligare 2 min.5. Skölj kikärtor och tillsätt i grytan tillsammans med kokosmjölk, saften från en halv lime och buljongpulver (alt. tärning) och sjud under lock i 5 min.6. Tillsätt rivet limeskal i det nykokta riset och klyfta den halva lime som är kvar. Vänd ner den rostade blomkålen i grytan. Servera grytan med riset, matyoghurt och limeklyftorna.