Krämig pasta med gårdsfisk, saffran och fänkål
Krämig pasta med gårdsfisk, saffran och fänkål
Krämig pasta med gårdsfisk, saffran och fänkål

Krämig pasta med gårdsfisk, saffran och fänkål

749385542470006
3 l vatten1 msk salt4 port. La mafalda pasta, ca 350 gPastasås1 fp körsbärstomater, 250 g1 fänkål2 msk olivolja1 fp Gårdfiskfärs, 500 g2 vitlöksklyftor1 fp saffran, 0,5 g1 tsk sambal oelek1 tsk salt1 fp crème fraiche, 2 dl2 dl pastavatten 1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull och en traktörpanna.2. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 2 dl av pastavattnet.3. Pastasås: Dela körsbärstomater, skiva fänkål. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs fiskfärs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt fänkålen, pressad vitlök, saffran, sambal oelek och salt. Fräs i ytterligare 2 min. Blanda ner crème fraiche och tomaterna, sänk värmen och låt småputtra i ca 5 min.4. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Rör ner pastavattnet och babyspenat. Klart att servera!