Krämig pasta med gårdsfisk, saffran och fänkål
Krämig pasta med gårdsfisk, saffran och fänkål
Krämig pasta med gårdsfisk, saffran och fänkål

Krämig pasta med gårdsfisk, saffran och fänkål

749485203010003
Pasta1 ½ l vatten1 msk salt1 fp färsk pappardelle, 250 gPastasås1 fänkål2 msk olivolja1 fp Gårdfiskfärs, 250 g1 vitlöksklyfta1 fp saffran, 0,5 g½ tsk sambal oelek ½ tsk salt1 fp crème fraiche, 2 dl1 dl pastavatten 1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna. Koka upp pastavatten i en kastrull.2. Pastasås: Skiva fänkål. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs fiskfärs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt fänkålen, pressad vitlök, saffran, sambal oelek och salt. Fräs i ytterligare 2 min. Blanda ner crème fraiche, sänk värmen och låt småputtra i ca 5 min.3. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.4. Häll av pastan och vänd ner i i såsen. Rör ner pastavattnet och babyspenat. Klart att servera!