


Krämig pasta med grönkål, parmesan och valnötter
1497641950300071 fp bönpasta, 200 gGrönsaker:1 fp grönkål, 225 g1 gul lök1 fp champinjoner, 250 gPastasås:3 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 krm timjan2 krm rosmarin1 fp havregrädde, 2,5 dl 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)½ tsk svartpeppar1 fp valnötter, 110 g1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna. Koka upp vatten i kastrullen. 2. Grönsaker: Ansa och grovhacka grönkål. Finstrimla gul lök och skiva champinjoner. 3. Koka bönpasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara två dl pastavatten.4. Pastasås: Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna på medelhög värme i 4 min. Tillsätt pressad vitlök, timjan, rosmarin och fräs i ytterligare 2 min. Sänk värmen och tillsätt havregrädde, buljongpulver, svartpeppar och pastavatten och sjud i 2 min.5. Grovhacka valnötter. Lyft av pastasåsen från värmen och tillsätt hälften av den rivna parmesanen under omrörning. Vänd ner den kokta pastan. Toppa med valnötterna och resten av parmesanen.