Krämig pasta rigatoni med vitvin, parmesan och brysselkål
Krämig pasta rigatoni med vitvin, parmesan och brysselkål
Krämig pasta rigatoni med vitvin, parmesan och brysselkål

Krämig pasta rigatoni med vitvin, parmesan och brysselkål

949835153130003
Pasta3 l vatten1 msk salt4 port. rigatonipasta (ca 350 g)Brysselkål2 vitlöksklyftor1 gul lök1 röd chili1 fp brysselkål, 400 g 3 msk olivolja1 tsk salt1 flaska vitt matlagningsvin, 250 ml1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 fp hyvlad parmesan, 80 g 1 fp salladsmix, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull och en traktörpanna. Koka upp vatten med salt i kastrullen.2. Brysselkål: Skiva vitlök, gul lök och röd chili. Kvarta brysselkål. Hetta upp pannan med olivolja och fräs brysselkålen på hög värme i 5 min. Tillsätt vitlöken, löken, chilin, salt och fräs i ytterligare 2 min.3. Koka rigatonipasta al dente (ca 10 min).4. Brysselkål forts: Tillsätt vinet i pannan och koka upp. Vänd ner grädden, pastan och koka i ytterligare 2 min.5. Toppa pastan med hyvlad parmesan och servera med salladsmix.