


Krämig pasta rigatoni med vitvin, parmesan och brysselkål
949835153130003Pasta3 l vatten1 msk salt4 port. rigatonipasta (ca 350 g)Brysselkål2 vitlöksklyftor1 gul lök1 röd chili1 fp brysselkål, 400 g 3 msk olivolja1 tsk salt1 flaska vitt matlagningsvin, 250 ml1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 fp hyvlad parmesan, 80 g 1 fp salladsmix, 150 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull och en traktörpanna. Koka upp vatten med salt i kastrullen.2. Brysselkål: Skiva vitlök, gul lök och röd chili. Kvarta brysselkål. Hetta upp pannan med olivolja och fräs brysselkålen på hög värme i 5 min. Tillsätt vitlöken, löken, chilin, salt och fräs i ytterligare 2 min.3. Koka rigatonipasta al dente (ca 10 min).4. Brysselkål forts: Tillsätt vinet i pannan och koka upp. Vänd ner grädden, pastan och koka i ytterligare 2 min.5. Toppa pastan med hyvlad parmesan och servera med salladsmix.