Krämig polenta med rostad rotselleri och hasselnötter
Krämig polenta med rostad rotselleri och hasselnötter
Krämig polenta med rostad rotselleri och hasselnötter

Krämig polenta med rostad rotselleri och hasselnötter

249965167360003
Rostad rotselleri1 rotselleri2 msk olivolja1 tsk timjan1 tsk salt½ tsk svartpepparKrämig polenta10 dl vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)3 dl polenta 1 fp färskost ramslök, 125 g1 fp hasselnötter, 150 g1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en kastrull.2. Rostad rotselleri: Börja med att skära bort rotbitarna som är jordiga, skölj eller skrubba resten av rotsellerin. Skär sedan tårtbitar som är ca 1-2 cm tjocka. Lägg ut bitarna på plåten och tillsätt olivolja, timjan, salt och svartpeppar. Sätt plåten mitt i ugnen och rosta i ca 25 min.3. Krämig polenta: Koka upp vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt polenta under kraftig omrörning med visp och koka i ca 2 min, rör hela tiden. När vätskan har kokat in och konsistensen är som en fast gröt så är det dags att vända ner färskost.4. Grovhacka hasselnötter. Ta ut rotsellerin från ugnen. Servera genom att bre ut polentan i botten av tallriken. Lägg sedan ut några bitar rotselleri och toppa med ruccola och hasselnötterna.