Krämig polenta med rostad rotselleri och hasselnötter
Krämig polenta med rostad rotselleri och hasselnötter
Krämig polenta med rostad rotselleri och hasselnötter

Krämig polenta med rostad rotselleri och hasselnötter

849075788210004
Rostad rotselleri1 bit rotselleri, ca 400 g1 msk olivolja½ tsk timjan½ tsk salt2 krm svartpepparKrämig polenta5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 ½ dl polenta ½ fp färskost ramslök, 125 g1 fp ruccola, 65 g1 fp hackade hasselnötter, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en kastrull.2. Rostad rotselleri: Börja med att skära bort rotbitarna som är jordiga, skölj eller skrubba resten av rotsellerin. Skär sedan tårtbitar som är ca 1-2 cm tjocka. Lägg ut bitarna på plåten och tillsätt olivolja, timjan, salt och svartpeppar. Sätt plåten mitt i ugnen och rosta i ca 25 min.3. Krämig polenta: Koka upp vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt polenta under kraftig omrörning med visp och koka i ca 2 min, rör hela tiden. När vätskan har kokat in och konsistensen är som en fast gröt så är det dags att vända ner färskost.4. Ta ut rotsellerin från ugnen. Servera genom att bre ut polentan i botten av tallriken. Lägg sedan ut några bitar rotselleri och toppa med ruccola och hackade hasselnötter.