


Krämig räkpasta med smak av lime
949694048690007Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. spaghettiRäkpanna1 gul lök1 fänkål1 msk olivolja2 vitlöksklyftor1 fp crème fraiche, 2 dl2 dl mjölk½ msk majsstärkelse1 lime½ buljongpulver (alt. ½ tärning)2 krm salt1 krm svartpeppar1 fp räkor, 540 g1 fp salladsmix gul morot, 150 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och skål. Ställ fram alla ingredienser och ha pastavattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Räkpanna: Hacka gul lök. Strimla fänkål. Hetta upp pannan med olivolja och fräs löken, fänkålen, pressad vitlök på medelhög värme i 3 min. Tillsätt crème fraiche, mjölk, majsstärkelse, skal och saft från lime, buljongpulver (alt tärning), salt och svartpeppar och sjud på låg värme i ca 3 min. 4. Vänd ner avrunna räkor i pannan och låt bli varm i ca 1 min. Servera med salladsmix.