Krämig tomat- och kycklingpasta med zucchini och ruccolasall
Krämig tomat- och kycklingpasta med zucchini och ruccolasall
Krämig tomat- och kycklingpasta med zucchini och ruccolasall

Krämig tomat- och kycklingpasta med zucchini och ruccolasall

349195951400004
3 l vatten3 msk salt4 port. gnocchipasta, ca 350 gZucchini och ruccolasallad1 zucchini½ tsk salt1 krm svartpeppar1 msk olivoljaKrämig tomat och kyckling2 msk neutral olja1 fp strimlad kycklinglårfile, ca 600 g1½ tsk salt½ tsk svartpeppar2 vitlöksklyftor1 tsk timjan1½ msk dijonsenap2 msk vitvinsvinäger1 fp krossade tomater, 390 g1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl1 msk buljongpulver (alt 1 tärning) 1 fp ruccola, 125 g1 fp riven hårdost, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på varmluft 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en traktörpanna och ett salladsfat. Koka upp pastavatten med salt i en kastrull.2. Zucchini och ruccolasallad: Halvera zucchini på längden, salta, peppra och olja in snittsidan. Lägg zucchinin med snittsidan ner i ugnsformen och baka i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Koka pasta enligt tidsangivelserna på förpackningen.4. Krämig tomat- och kyckling: Hetta upp traktörpannan på hög värme med neutral olja, stek kyckling med salt och svartpeppar i ca 5 min. Sänk till medelhög värme och tillsätt pressad vitlök, timjan, dijonsenap och stek i ytterligare 2 min. Tillsätt sedan vitvinsvinäger, krossade tomater, matlagningsgrädde, buljongpulver och koka på svag värme under lock i ca 5 min. Vänd ner pastan i såsen och vänd runt.5. Fortsättning zucchini och ruccolasallad: Lägg ruccola på salladsfatet, dela zucchinin i 4 delar och lägg ovanpå. Toppa med riven hårdost.6. Servera pastan direkt ur pannan med salladen vid sidan.