


Krämig vegofärsgryta med broccoli
7492059070400012 port. valfritt gryn1 broccoliVegofärsgryta1 gul lök1 msk neutral olja1 fp vegofärs, ca 200 g1 msk oregano1 msk tomatpuré½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp crème fraiche, 2 dl1 dl vatten1 tsk buljongpulver (alt. 1/4 tärning)1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser. Ha bulgurvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Skär broccoli i bitar och buketter. Koka valfritt gryn. Tillsätt broccolin de sista 4 min.3. Vegofärsgryta: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs vegofärs och gul lök på medelvärme i 4 min. 4. Tillsätt oregano, tomatpuré, salt och svartpeppar i pannan och fräs i ytterligare 3 min.5. Tillsätt crème fraiche, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och låt puttra på medelhög värme i 3–4 min. 6. Servera vegofärsgrytan med grynen, broccolin och salladsmix.