Krämig vegofärsgryta med broccoli och bulgur
Krämig vegofärsgryta med broccoli och bulgur
Krämig vegofärsgryta med broccoli och bulgur

Krämig vegofärsgryta med broccoli och bulgur

649005911350008
1 fp bulgur, 250 g1 broccoliVegofärsgryta1 gul lök1 msk neutral olja2 fp vegofärs, ca 400 g1 fp strimlade morötter, 250 g 1 msk oregano1 msk tomatpuré1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp crème fraiche, 2 dl1 fp krossade tomater, 390 g½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser. Ha bulgurvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skär broccoli i bitar och buketter och tillsätt i kasrullen de sista 4 min av bulgurns koktid.3. Vegofärsgryta: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs vegofärs och gul lök på medelvärme i 4 min.4. Tillsätt strimlade morötter, oregano, tomatpuré, salt och svartpeppar i pannan och fräs i ytterligare 3 min.5. Tillsätt crème fraiche, krossade tomater och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och låt puttra på medelhög värme i 3–4 min.6. Servera vegofärsgrytan med bulgurn, broccolin och salladsmix.