Krämigt emmervete med bönor
Krämigt emmervete med bönor
Krämigt emmervete med bönor

Krämigt emmervete med bönor

249185414210007
Krämigt emmervete3 dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp emmervete, 125 g1 fp crème fraiche paprika/chili, 2 dlGrönsaker1 zucchini1 fp förkokta rödbetor, 500 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk oregano½ tsk saltBönor1 fp stora vita bönor, 380 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 tsk oregano2 krm salt1 fp ruccola, 65 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål.2. Krämigt emmervete: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i kastrullen. Tillsätt emmervete och koka på medelvärme tills all vätska kokat bort.3. Grönsaker: Skär zucchini i halvmånar och kvarta rödbetor. Blanda grönsakerna på plåten med olivolja, pressad vitlök, oregano och salt. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.4. Bönor: Skölj stora vita bönor och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, oregano och salt i skålen.5. Krämigt emmervete forts: Vänd ner crème fraiche paprika/chili i kastrullen med emmervete.6. Servera det krämmiga emmervetet toppat med de rostade grönsakerna, bönorna och ruccola.