![Krämigt emmervete med citronbönor Krämigt emmervete med citronbönor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fmf_v32_kramigt_matvete_med_getost_och_citronbonor_4p_WBqoen0.jpg)
![Krämigt emmervete med citronbönor Krämigt emmervete med citronbönor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f849415118670009.jpg)
![Krämigt emmervete med citronbönor Krämigt emmervete med citronbönor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/smf_v32_kramigt_matvete_med_getost_och_citronbonor_4p_WBqoen0.jpg)
![Krämigt emmervete med citronbönor Krämigt emmervete med citronbönor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s849415118670009.jpg)
![Krämigt emmervete med citronbönor Krämigt emmervete med citronbönor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tmf_v32_kramigt_matvete_med_getost_och_citronbonor_4p_WBqoen0.jpg)
![Krämigt emmervete med citronbönor Krämigt emmervete med citronbönor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t849415118670009.jpg)
Krämigt emmervete med citronbönor
849415118670009Krämigt emmervete6 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp emmervete, 250 g1 fp crème fraiche paprika/chili, 2 dl1 fp färskost, 125 gGrönsaker1 zucchini1 fp förkokta rödbetor, 500 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk oregano½ tsk saltCitronbönor1 fp stora vita bönor, 380 g 1 msk olivolja1 citron1 tsk oregano2 krm salt1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål.2. Krämigt emmervete: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i kastrullen. Tillsätt emmervete och koka på medelvärme tills all vätska kokat bort.3. Grönsaker: Skär zucchini i halvmånar och kvarta rödbetor. Blanda grönsakerna på plåten med olivolja, pressad vitlök, oregano och salt. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.4. Citronbönor: Skölj stora vita bönor och blanda med olivolja, skal och saft från citron, oregano och salt i skålen.5. Krämigt emmervete forts: Vänd ner crème fraiche paprika/chili och färskost i kastrullen med emmervete.6. Servera det krämmiga emmervetet toppat med de rostade grönsakerna, citronbönorna och ruccola.