Krämigt emmervete med getost och citronbönor
Krämigt emmervete med getost och citronbönor
Krämigt emmervete med getost och citronbönor

Krämigt emmervete med getost och citronbönor

849415118670009
Krämigt emmervete1 fp emmervete, 250 g6 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp crème fraiche paprika/chili, 2 dl1 fp getost, 100 g Grönsaker1 zucchini1 fp förkokta rödbetor, 500 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk oregano½ tsk saltCitronbönor1 fp stora vita bönor, 380 g 1 msk olivolja1 citron1 tsk oregano2 krm salt1 fp ruccola, 65 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål. 2. Krämigt emmervete: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i kastrullen. Tillsätt emmervete och koka på medelvärme tills all vätska kokat bort. 3. Grönsaker: Skär zucchini i halvmånar och kvarta rödbetorna. Blanda grönsakerna på plåten med olivolja, pressad vitlök, oregano och salt. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min. 4. Bönor: Skölj stora vita bönor och blanda med olivolja, skal och saft från citron, oregano och salt i skålen. 5. Krämigt emmervete forts: Vänd ner crème fraiche paprika/chili i kastrullen med emmervete. Skär getosten i mindre bitar. 6. Servera det krämmiga emmervetet toppat med de rostade grönsakerna, getosten, bönorna och ruccola.