


Krämigt emmervete med getost och citronbönor
849415118670009Krämigt emmervete1 fp emmervete, 250 g6 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp crème fraiche paprika/chili, 2 dl1 fp getost, 100 g Grönsaker1 zucchini1 fp förkokta rödbetor, 500 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk oregano½ tsk saltCitronbönor1 fp stora vita bönor, 380 g 1 msk olivolja1 citron1 tsk oregano2 krm salt1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål. 2. Krämigt emmervete: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i kastrullen. Tillsätt emmervete och koka på medelvärme tills all vätska kokat bort. 3. Grönsaker: Skär zucchini i halvmånar och kvarta rödbetorna. Blanda grönsakerna på plåten med olivolja, pressad vitlök, oregano och salt. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min. 4. Bönor: Skölj stora vita bönor och blanda med olivolja, skal och saft från citron, oregano och salt i skålen. 5. Krämigt emmervete forts: Vänd ner crème fraiche paprika/chili i kastrullen med emmervete.
Skär getosten i mindre bitar. 6. Servera det krämmiga emmervetet toppat med de rostade grönsakerna, getosten, bönorna och ruccola.