Kryddig jambalaya med citrusräkor
Kryddig jambalaya med citrusräkor
Kryddig jambalaya med citrusräkor

Kryddig jambalaya med citrusräkor

349885999920007
Jambalaya med räkor1 rödlök1 paprika 1 fp kikärtor, 380 g2 msk olivolja1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g2 tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar1 tsk spiskummin2 msk tomatpuré1 tsk salt2 fp basmatiris Quick N´Easy, 500 g1-2 dl vattenCitronmarinerade räkor1 fp räkor, 540 g½ citron1 krm caynnepeppar½ citronVitlöksyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk oregano1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, två skålar och ha alla ingredienser framme innan du börjar.2. Jambalaya: Halvera och skär rödlök i tunna skivor och skär paprika i 2 cm bitar. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs rödlöken, paprikan och kålmix på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin, tomatpuré, salt, riset, kikärtorna, vatten och stek i ytterligare 3 min tills allt är varmt.3. Citronmarinerade räkor: Häll av och pressa försiktigt laken ur räkorna. Lägg räkorna i en av skålarna och tillsätt finrivet citronskal, citronsaft och cayennepeppar. Skär resten av citronen i klyftor.4. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt med pressad vitlök, oregano och salt i den andra skålen.5. Servera jambalayan med de marinerade räkorna, vitlöksyoghurten och citronklyftorna.