![Kryddig jambalaya med citrusräkor Kryddig jambalaya med citrusräkor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f749195244370003.jpg)
![Kryddig jambalaya med citrusräkor Kryddig jambalaya med citrusräkor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s749195244370003.jpg)
![Kryddig jambalaya med citrusräkor Kryddig jambalaya med citrusräkor](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t749195244370003.jpg)
Kryddig jambalaya med citrusräkor
749195244370003Jambalaya med räkor1 rödlök1 paprika1 fp kikärtor, 380 g2 msk olivolja1 tsk paprikapulver1 krm cayennepeppar½ tsk spiskummin1 msk tomatpuré½ tsk salt1 fp basmatiris Quick N´Easy, 250 g½-1 dl vattenCitronmarinerade räkor1 fp räkor, 400 g½ citron1 krm cayennepepparVitlöksyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk oregano1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, två skålar och ha alla ingredienser framme innan du börjar.2. Jambalaya: Halvera och skär rödlök i tunna skivor och skär paprika i 2 cm bitar. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs rödlöken och paprikan på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin, tomatpuré, salt, riset, kikärtorna, vatten och stek i ytterligare 3 min tills allt är varmt.3. Citronmarinerade räkor: Häll av och pressa försiktigt laken ur räkorna. Lägg räkorna i en av skålarna och tillsätt finrivet citronskal, citronsaft och cayennepeppar. Skär resten av citronen i klyftor.4. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt med pressad vitlök, oregano och salt i den andra skålen.5. Servera jambalayan med de marinerade räkorna, vitlöksyoghurten och citronklyftorna.