Kryddig jambalaya med citrusräkor
Kryddig jambalaya med citrusräkor
Kryddig jambalaya med citrusräkor

Kryddig jambalaya med citrusräkor

749195244370003
Jambalaya med räkor1 rödlök1 paprika1 fp kikärtor, 380 g2 msk olivolja1 tsk paprikapulver1 krm cayennepeppar½ tsk spiskummin1 msk tomatpuré½ tsk salt1 fp basmatiris Quick N´Easy, 250 g½-1 dl vattenCitronmarinerade räkor1 fp räkor, 400 g½ citron1 krm cayennepepparVitlöksyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk oregano1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, två skålar och ha alla ingredienser framme innan du börjar.2. Jambalaya: Halvera och skär rödlök i tunna skivor och skär paprika i 2 cm bitar. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs rödlöken och paprikan på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin, tomatpuré, salt, riset, kikärtorna, vatten och stek i ytterligare 3 min tills allt är varmt.3. Citronmarinerade räkor: Häll av och pressa försiktigt laken ur räkorna. Lägg räkorna i en av skålarna och tillsätt finrivet citronskal, citronsaft och cayennepeppar. Skär resten av citronen i klyftor.4. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt med pressad vitlök, oregano och salt i den andra skålen.5. Servera jambalayan med de marinerade räkorna, vitlöksyoghurten och citronklyftorna.