


Kryddig kalkonfilé med mosad sötpotatis och majssalsa
149754567770009Sötpotatis3 sötpotatisar1 msk olivoljaKalkonfilé2 msk olivolja2 tsk spiskummin2 tsk paprikapulver2 tsk oregano1 tsk salt½ tsk kanel1 fp kalkonfilé, ca 600 g Majssalsa1 rödlök1 röd paprika1 fp körsbärstomater, 250 g 1 msk olivolja1 fp majs, 380 g 1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 krm saltMosad sötpotatis1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 bunkar, stekpanna och skål.2. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisar i 4 klyftor. Lägg på plåten, ringla över olivolja och tillaga mitt i ugnen i 25 min. 3. Kalkonfilé: Blanda olivolja, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och kanel i bunken. Skär kalkonfilé i tre delar på längden och vänd ner i marinaden.4. Majssalsa: Finhacka rödlök och röd paprika. Halvera körsbärstomater. Hetta upp olivolja i pannan och stek avrunnen majs, rödlöken och paprikan på hög värme i 2 min. Blanda majsen, löken och paprikan med tomaterna, vitvinsvinäger, sambal oelek och salt i skålen.5. Kalkonfilé: Hetta upp pannan och stek kalkonfilén på medelhög värme i ca 10 min runtom. 6. Mosad sötpotatis: Lägg sötpotatisen i bunken och mosa med en gaffel. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger och salt. 7. Skiva upp kalkonfilén och servera med den mosade sötpotatisen och majssalsan.