Kryddig kalkonfilé med mosad sötpotatis och majssalsa
Kryddig kalkonfilé med mosad sötpotatis och majssalsa
Kryddig kalkonfilé med mosad sötpotatis och majssalsa

Kryddig kalkonfilé med mosad sötpotatis och majssalsa

149754567770009
Sötpotatis3 sötpotatisar1 msk olivoljaKalkonfilé2 msk olivolja2 tsk spiskummin2 tsk paprikapulver2 tsk oregano1 tsk salt½ tsk kanel1 fp kalkonfilé, ca 600 g Majssalsa1 rödlök1 röd paprika1 fp körsbärstomater, 250 g 1 msk olivolja1 fp majs, 380 g 1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 krm saltMosad sötpotatis1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 bunkar, stekpanna och skål.2. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisar i 4 klyftor. Lägg på plåten, ringla över olivolja och tillaga mitt i ugnen i 25 min. 3. Kalkonfilé: Blanda olivolja, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och kanel i bunken. Skär kalkonfilé i tre delar på längden och vänd ner i marinaden.4. Majssalsa: Finhacka rödlök och röd paprika. Halvera körsbärstomater. Hetta upp olivolja i pannan och stek avrunnen majs, rödlöken och paprikan på hög värme i 2 min. Blanda majsen, löken och paprikan med tomaterna, vitvinsvinäger, sambal oelek och salt i skålen.5. Kalkonfilé: Hetta upp pannan och stek kalkonfilén på medelhög värme i ca 10 min runtom. 6. Mosad sötpotatis: Lägg sötpotatisen i bunken och mosa med en gaffel. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger och salt. 7. Skiva upp kalkonfilén och servera med den mosade sötpotatisen och majssalsan.