Kryddig kyckling med mosad sötpotatis och majssalsa
849664617460006Sötpotatis2 sötpotatisar1 msk olivoljaKycklingfilé1 msk olivolja1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver1 tsk oregano½ tsk salt2 krm kanel1 fp kycklingfilé, ca 300 g Majssalsa1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g 1 msk olivolja1 fp majs, 380 g 1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 krm saltMosad sötpotatis1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 bunkar, stekpanna och skål.2. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisar i 4 klyftor. Lägg på plåten, ringla över olivolja och tillaga mitt i ugnen i 25 min. 3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och kanel i bunken. Skär kycklingfilé i två delar på längden och vänd ner i marinaden.4. Majssalsa: Finhacka rödlök. Halvera körsbärstomater. Hetta upp olivolja i pannan och stek avrunnen majs och rödlöken på hög värme i 2 min. Blanda majsen, löken och tomaterna med vitvinsvinäger, sambal oelek och salt i skålen.5. Kycklingfilé: Hetta upp pannan och stek kycklingfilén på medelhög värme i ca 10 min runtom. 6. Mosad sötpotatis: Lägg sötpotatisen i bunken och mosa med en gaffel. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger och salt. 7. Skiva upp kycklingfilén och servera med den mosade sötpotatisen och majssalsan.