Kryddig kyckling med mosad sötpotatis och majssalsa
Kryddig kyckling med mosad sötpotatis och majssalsa
Kryddig kyckling med mosad sötpotatis och majssalsa

Kryddig kyckling med mosad sötpotatis och majssalsa

849664617460006
Sötpotatis2 sötpotatisar1 msk olivoljaKycklingfilé1 msk olivolja1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver1 tsk oregano½ tsk salt2 krm kanel1 fp kycklingfilé, ca 300 g Majssalsa1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g 1 msk olivolja1 fp majs, 380 g 1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 krm saltMosad sötpotatis1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 bunkar, stekpanna och skål.2. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisar i 4 klyftor. Lägg på plåten, ringla över olivolja och tillaga mitt i ugnen i 25 min. 3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och kanel i bunken. Skär kycklingfilé i två delar på längden och vänd ner i marinaden.4. Majssalsa: Finhacka rödlök. Halvera körsbärstomater. Hetta upp olivolja i pannan och stek avrunnen majs och rödlöken på hög värme i 2 min. Blanda majsen, löken och tomaterna med vitvinsvinäger, sambal oelek och salt i skålen.5. Kycklingfilé: Hetta upp pannan och stek kycklingfilén på medelhög värme i ca 10 min runtom. 6. Mosad sötpotatis: Lägg sötpotatisen i bunken och mosa med en gaffel. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger och salt. 7. Skiva upp kycklingfilén och servera med den mosade sötpotatisen och majssalsan.