Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling
Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling
Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling

Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling

249385647470006
Matveteotto1 gul lök2 msk olivolja1 fp emmervete, 250 g5 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp lätt crème friache, 2 dl1 tsk sambal oelek½ msk tomatpuré1 tsk paprikapulver1 fp babyspenat, 65 g½ fp persilja, 10 gVitlöksbakad kycklingfilé och broccoli½ fp persija, 10 g2 fp kycklingfilé, ca 700 g1 broccoli1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200° varmluft. Ta fram en traktörpanna och ugnsform 15 x 20 cm.2. Matveteotto: Hacka gul lök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs löken ca 2-3 min på medelhög värme. Tillsätt emmervete, vatten och buljongpulver (alt. tärning) och låt det småkoka i ca 20 min. Rör om då och då.3. Vitlöksbakad kycklingfilé: Hacka all persilja. Lägg ut kyckling i ugnsformen. Dela broccoli i mindre buketter, skala stjälken och skär i bitar. Lägg ut broccolin runt kycklingen. Tillsätt hälften av persiljan, pressad vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.4. Matveteotto forts: Sänk värmen något och tillsätt crème fraiche, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver. Vänd sedan ner babyspenat och resten av persiljan.5. Servera matveteotton tillsammans med den bakade kycklingfilén och broccolin.