Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling
249385647470006Matveteotto1 gul lök2 msk olivolja1 fp emmervete, 250 g5 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp lätt crème friache, 2 dl1 tsk sambal oelek½ msk tomatpuré1 tsk paprikapulver1 fp babyspenat, 65 g½ fp persilja, 10 gVitlöksbakad kycklingfilé och broccoli½ fp persija, 10 g2 fp kycklingfilé, ca 700 g1 broccoli1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200° varmluft. Ta fram en traktörpanna och ugnsform 15 x 20 cm.2. Matveteotto: Hacka gul lök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs löken ca 2-3 min på medelhög värme. Tillsätt emmervete, vatten och buljongpulver (alt. tärning) och låt det småkoka i ca 20 min. Rör om då och då.3. Vitlöksbakad kycklingfilé: Hacka all persilja. Lägg ut kyckling i ugnsformen. Dela broccoli i mindre buketter, skala stjälken och skär i bitar. Lägg ut broccolin runt kycklingen. Tillsätt hälften av persiljan, pressad vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.4. Matveteotto forts: Sänk värmen något och tillsätt crème fraiche, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver. Vänd sedan ner babyspenat och resten av persiljan.5. Servera matveteotton tillsammans med den bakade kycklingfilén och broccolin.