Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling
Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling
Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling

Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling

849485262040004
Matveteotto1 gul lök2 msk olivolja1 fp emmervete, 125 g1 ½ dl vatten ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp lätt crème friache, 2 dl½ tsk sambal oelek1 tsk tomatpuré½ tsk paprikapulver1 fp babyspenat, 65 gVitlöksstekt kycklingfilé1 fp kycklingfilé, 300 g1 broccoli1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200° varmluft. Ta fram en traktörpanna och ugnsform 15 x 20 cm.2. Matveteotto: Hacka gul lök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs löken i ca 2-3 min på medelhög värme. Tillsätt emmervete, vatten och buljongpulver (alt. tärning) och låt det småkoka i ca 20 min. Rör om då och då.3. Vitlöksbakad kycklingfilé: Lägg ut kycklingen i ugnsformen. Dela broccoli i mindre buketter, skala stjälken och skär i bitar. Lägg ut broccolin runt kycklingen. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.4. Matveteotto forts: Sänk värmen något och tillsätt crème fraiche, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver. Vänd sedan ner babyspenat.5. Servera matveteotton tillsammans med den bakade kycklingfilén och broccolin.