Kryddig matveteotto, broccoli och vitlöksbakad kyckling
849485262040004Matveteotto1 gul lök2 msk olivolja1 fp emmervete, 125 g1 ½ dl vatten ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp lätt crème friache, 2 dl½ tsk sambal oelek1 tsk tomatpuré½ tsk paprikapulver1 fp babyspenat, 65 gVitlöksstekt kycklingfilé1 fp kycklingfilé, 300 g1 broccoli1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200° varmluft. Ta fram en traktörpanna och ugnsform 15 x 20 cm.2. Matveteotto: Hacka gul lök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs löken i ca 2-3 min på medelhög värme. Tillsätt emmervete, vatten och buljongpulver (alt. tärning) och låt det småkoka i ca 20 min. Rör om då och då.3. Vitlöksbakad kycklingfilé: Lägg ut kycklingen i ugnsformen. Dela broccoli i mindre buketter, skala stjälken och skär i bitar. Lägg ut broccolin runt kycklingen. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.4. Matveteotto forts: Sänk värmen något och tillsätt crème fraiche, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver. Vänd sedan ner babyspenat.5. Servera matveteotton tillsammans med den bakade kycklingfilén och broccolin.