Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
349374434670004Rostad sötpotatis2 sötpotatisar1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKryddig sej1 msk olivolja1 fp sej, 300 g 2 krm salt1 krm cayennepeppar½ limeSallad1 fp rädisor, 125 g 1 minigurka1 fp salladsmix, 30 g 1 tsk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt½ lime1 fp guacamole, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ugnsform 15 x 20 cm och en skål.2. Rostad sötpotatis: Skölj och skär sötpotatis i ½ cm tjocka skivor och lägg på plåten. Blanda potatisen med olivolja, salt och svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15–20 min.3. Kryddig sej: Häll olivolja i formen och lägg i sejen. Krydda sejen med salt, cayennepeppar, skal och saft från en halv lime. Sätt formen mitt i ugnen i ca 8 min.4. Sallad: Kvarta rädisor och tärna minigurka. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.5. Klyfta en halv lime. Servera sejen tillsammans med sötpotatisen, guacamole, limeklyftor och salladen.