Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra

Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra

349374434670004
Rostad sötpotatis2 sötpotatisar1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKryddig sej1 msk olivolja1 fp sej, 300 g 2 krm salt1 krm cayennepeppar½ limeSallad1 fp rädisor, 125 g 1 minigurka1 fp salladsmix, 30 g 1 tsk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt½ lime1 fp guacamole, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ugnsform 15 x 20 cm och en skål.2. Rostad sötpotatis: Skölj och skär sötpotatis i ½ cm tjocka skivor och lägg på plåten. Blanda potatisen med olivolja, salt och svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15–20 min.3. Kryddig sej: Häll olivolja i formen och lägg i sejen. Krydda sejen med salt, cayennepeppar, skal och saft från en halv lime. Sätt formen mitt i ugnen i ca 8 min.4. Sallad: Kvarta rädisor och tärna minigurka. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.5. Klyfta en halv lime. Servera sejen tillsammans med sötpotatisen, guacamole, limeklyftor och salladen.