Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra

Kryddig sej med sötpotatis och avokadoröra

949964963770000
Rostad sötpotatis2 sötpotisar1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparKryddig sej1 msk olivolja1 fp sej, ca 600 g ½ tsk salt2 krm cayennepeppar½ limeSallad1 fp rädisor, 125 g 1 gurka1 fp salladsmix, 60 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger2 krm salt½ lime1 fp guacamole, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ugnsform 15 x 20 cm och en skål.2. Rostad sötpotatis: Skölj och skär sötpotatis i ½ cm tjocka skivor och lägg på plåten. Blanda potatisen med olivolja, salt och svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15–20 min.3. Kryddig sej: Häll olivolja i formen och lägg i sejen. Krydda med salt, cayennepeppar, skal och saft från en halv lime. Sätt formen mitt i ugnen i ca 8 min.4. Sallad: Kvarta rädisor och tärna gurka. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.5. Klyfta en halv lime. Servera sejen tillsammans med sötpotatisen, guacamole, limeklyftor och salladen.