Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra

Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra

349374434670004
Rostad sötpotatis1 sötpotatis1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKryddig torsk1 msk olivolja1 fp torskrygg, ca 250 g 2 krm salt1 krm cayennepeppar½ limeSallad1 fp rädisor, 125 g 1 minigurka1 fp salladsmix, 30 g 1 tsk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt½ lime1 fp guacamole, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ugnsform 15 x 20 cm och en skål.2. Rostad sötpotatis: Skölj och skär sötpotatis i ½ cm tjocka skivor och lägg på plåten. Blanda potatisen med olivolja, salt och svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15–20 min.3. Kryddig torsk: Häll olivolja i formen och lägg i torskrygg. Krydda torsken med salt, cayennepeppar, skalet och saften från lime. Sätt formen mitt i ugnen i ca 8 min. 4. Sallad: Kvarta rädisor och tärna minigurka. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.5. Klyfta lime. Servera torsken tillsammans med sötpotatisen, guacamole, limeklyftor och salladen.