


Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra
349374434670004Rostad sötpotatis1 sötpotatis1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKryddig torsk1 msk olivolja1 fp torskrygg, ca 250 g 2 krm salt1 krm cayennepeppar½ limeSallad1 fp rädisor, 125 g 1 minigurka1 fp salladsmix, 30 g 1 tsk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt½ lime1 fp guacamole, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ugnsform 15 x 20 cm och en skål.2. Rostad sötpotatis: Skölj och skär sötpotatis i ½ cm tjocka skivor och lägg på plåten. Blanda potatisen med olivolja, salt och svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15–20 min.3. Kryddig torsk: Häll olivolja i formen och lägg i torskrygg. Krydda torsken med salt, cayennepeppar, skalet och saften från lime. Sätt formen mitt i ugnen i ca 8 min. 4. Sallad: Kvarta rädisor och tärna minigurka. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.5. Klyfta lime. Servera torsken tillsammans med sötpotatisen, guacamole, limeklyftor och salladen.