Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra
Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra

Kryddig torsk med sötpotatis och avokadoröra

949964963770000
Rostad sötpotatis2 sötpotisar1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparKryddig torsk1 msk olivolja1 fp torskfilé, ca 600 g ½ tsk salt2 krm cayennepeppar½ limeSallad1 fp rädisor, 125 g 1 gurka1 fp salladsmix, 65 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger2 krm salt½ lime1 fp guacamole, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ugnsform 15 x 20 cm och en skål.2. Rostad sötpotatis: Skölj och skär sötpotatis i ½ cm tjocka skivor och lägg på plåten. Blanda potatisen med olivolja, salt och svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15–20 min.3. Kryddig torsk: Häll olivolja i formen och lägg i torskfilé. Krydda torsken med salt, cayennepeppar, skalet och saften från lime. Sätt formen mitt i ugnen i ca 8 min. 4. Sallad: Kvarta rädisor och tärna gurka. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.5. Klyfta lime. Servera torsken tillsammans med sötpotatisen, guacamole, limeklyftor och salladen.