Kryddig tortilla \española\ med stekt persiljesvamp
Kryddig tortilla \española\ med stekt persiljesvamp
Kryddig tortilla \española\ med stekt persiljesvamp

Kryddig tortilla \española\ med stekt persiljesvamp

249735289250006
Kryddig tortilla "española" 1 gul lök1 fp potatis 450 g2 msk olivolja1 ½ tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp ägg, 6 stPersiljesvamp2 fp champinjoner, 500 g1 vitlöksklyfta1 fp persilja, 20 g2 msk olivolja1 tsk salt1 krm svartpepparSallad1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 krm salt1 krm svartpeppar1 fp salladsmix, 150 g
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på 150°. Ta fram en traktörpanna (helst ugnssäker), bunke, stekpanna, salladsskål.2. Kryddig tortilla "española": Skiva lök och potatis i tunna skivor. Hetta upp traktörpannan med olivolja, stek potatis, lök, salt och cayennepeppar på medelhögvärme i ca 10 -12 min tills potatisen börjar bli mjuk och fått fin färg.3. Tortilla "española" forts: Vispa hop äggen i bunken och fördela äggsmeten över potatisen i traktörpannan (ugnsform går också bra). Sätt pannan mitt i ugnen och baka av i 5 -10 min tills dess att äggen börjar stelna.4. Persiljesvamp: Kvarta svampen. Hacka vitlök och persilja. Hetta upp stekpannan med olivolja och stek svampen på hög värme i ca 5 min. Tillsätt persilja, vitlök, salt och svartpeppar och stek i ytterligare 1 min.5. Sallad: Blanda en vinägrett på olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen. Tillsätt salladsmix precis innan servering.6. Servera gärna tortillan direkt ut traktörpannan och toppa med persiljesvampen. Servera salladen vid sidan av.