Kryddiga kalkonfärsbiffar med yoghurtsås och grynsallad
Kryddiga kalkonfärsbiffar med yoghurtsås och grynsallad
Kryddiga kalkonfärsbiffar med yoghurtsås och grynsallad

Kryddiga kalkonfärsbiffar med yoghurtsås och grynsallad

449774343130002
Rostade grönsaker1 gul paprika1 zucchini1 rödlök1 msk timjan1 msk olivolja¾ tsk salt2 krm svartpeppar4 port. valfritt gryn (gärna bulgur), ca 60 gram/ portionBiffar1 msk ströbröd1 ägg1 vitlöksklyfta1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp kalkonfärs, ca 500 g 1 msk olivoljaTomat- och vitlökssås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré1 krm salt1 krm svartpepparGrynsallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 65 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock, bunke, stekpanna och 2 skålar. 2. Rostade grönsaker: Skär gul paprika i 2 cm stora bitar. Skär zucchini i 2 cm breda kvartar och rödlök i 1 cm breda klyftor. Lägg allt på plåten, ringla över timjan, olivolja, salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min.3. Koka valfritt gryn.4. Biffar: Blanda ströbröd, ägg, pressad vitlök, salt och cayennepeppar i bunken. Blanda ner kalkonfärs och forma till 8 biffar.5. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 5 min/sida. 6. Tomat- och vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, tomatpuré, salt och svartpeppar i skålen. 7. Grynsallad: Halvera körsbärstomater. Blanda tomaterna och salladsmix med grynen och de rostade grönsakerna i skålen.8. Servera grynsalladen med biffarna och såsen.