Kryddiga kalkonfärsbiffar med yoghurtsås och grynsallad
449774343130002Rostade grönsaker1 gul paprika1 zucchini1 rödlök1 msk timjan1 msk olivolja¾ tsk salt2 krm svartpeppar4 port. valfritt gryn (gärna bulgur), ca 60 gram/ portionBiffar1 msk ströbröd1 ägg1 vitlöksklyfta1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp kalkonfärs, ca 500 g 1 msk olivoljaTomat- och vitlökssås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré1 krm salt1 krm svartpepparGrynsallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock, bunke, stekpanna och 2 skålar. 2. Rostade grönsaker: Skär gul paprika i 2 cm stora bitar. Skär zucchini i 2 cm breda kvartar och rödlök i 1 cm breda klyftor. Lägg allt på plåten, ringla över timjan, olivolja, salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min.3. Koka valfritt gryn.4. Biffar: Blanda ströbröd, ägg, pressad vitlök, salt och cayennepeppar i bunken. Blanda ner kalkonfärs och forma till 8 biffar.5. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 5 min/sida.
6. Tomat- och vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, tomatpuré, salt och svartpeppar i skålen. 7. Grynsallad: Halvera körsbärstomater. Blanda tomaterna och salladsmix med grynen och de rostade grönsakerna i skålen.8. Servera grynsalladen med biffarna och såsen.