![Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fmf_v21_kryddiga-kikartor_med-rotfruktssallad_och_cashewdressing_2p_97RoIHL.jpg)
![Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f349894919650000.jpg)
![Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tmf_v21_kryddiga-kikartor_med-rotfruktssallad_och_cashewdressing_2p-thumbImage.jpg)
![Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s349894919650000.jpg)
![Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/wmf_v21_kryddiga-kikartor_med-rotfruktssallad_och_cashewdressing_2p-webImage_large.jpg)
![Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t349894919650000.jpg)
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
349894919650000Rostad palsternacka1 fp palsternacka, 500 g 1 fp kikärtor, 380 g 1/4- ½ fp tikka masalakryddmix, ca 10-20 g2 msk olivoljaCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten ½ citronGrönsaker1 paprika1 fp salladsmix, 30 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stavmixer.2. Rostad palsternacka: Skala och skär palsternacka i stavar. Häll av och skölj kikärtor. Blanda allt på plåten med tikka masalakryddmix och olivolja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min3. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, japansk soja, vatten och citronsaft i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.4. Grönsaker: Tärna paprika i mindre bitar. Ta ut plåten från ugnen och låt det svalna något. Toppa plåten med paprikan och salladsmix. Pressa över citronsaft. Servera med cashewdressingen.