Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing

Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing

349894919650000
Rostad palsternacka1 fp palsternacka, 500 g 1 fp kikärtor, 380 g 1/4- ½ fp tikka masalakryddmix, ca 10-20 g2 msk olivoljaCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten ½ citronGrönsaker1 paprika1 fp salladsmix, 30 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stavmixer.2. Rostad palsternacka: Skala och skär palsternacka i stavar. Häll av och skölj kikärtor. Blanda allt på plåten med tikka masalakryddmix och olivolja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min3. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, japansk soja, vatten och citronsaft i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.4. Grönsaker: Tärna paprika i mindre bitar. Ta ut plåten från ugnen och låt det svalna något. Toppa plåten med paprikan och salladsmix. Pressa över citronsaft. Servera med cashewdressingen.