Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing

Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing

349894919650000
Rostad palsternacka1 fp palsternacka, 500 g 1 fp kikärtor, 380 g 1/4- ½ fp tikka masalakryddmix, ca 10-20 g2 msk olivoljaCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten ½ citronGrönsaker1 paprika1 fp salladsmix, 30 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stavmixer.2. Rostad palsternacka: Skala och skär palsternacka i stavar. Häll av och skölj kikärtor. Blanda allt på plåten med tikka masalakryddmix och olivolja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min3. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, soja, vatten och citronsaft i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.4. Grönsaker: Tärna paprika i mindre bitar. Ta ut plåten från ugnen och låt det svalna något. Toppa plåten med paprikan och salladsmix. Pressa över citronsaft. Servera med cashewdressingen.