Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing

Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing

449794048230004
Rostade rotfrukter1 fp morötter, 500 g 1 fp palsternacka, 500 g 2 fp kikärtor, 760 g ½-1 fp tikka masalakryddmix, ca 20-35 g2 msk olivoljaCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten ½ citronGrönsaker1 kålrabbi1 paprika1 fp salladsmix, 65 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, mixerbunke och stavmixer.2. Rostade rotfrukter: Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Häll av och skölj kikärtor. Blanda allt på plåten med tikka masalakryddmix och olivolja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min.3. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, japansk soja, vatten och citronsaft i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.4. Grönsaker: Skala kålrabbi. Tärna kålrabbin och paprika i mindre bitar. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna något. Toppa plåten med de kalla grönsakerna och salladsmix. Pressa över citronsaft. Servera med cashewdressingen.