Kryddiga kikärtor med rotfruktsallad och cashewdressing
449794048230004Rostade rotfrukter1 fp morötter, 500 g 1 fp palsternacka, 500 g 2 fp kikärtor, 760 g ½-1 fp tikka masalakryddmix, ca 20-35 g2 msk olivoljaCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten ½ citronGrönsaker1 kålrabbi1 paprika1 fp salladsmix, 65 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, mixerbunke och stavmixer.2. Rostade rotfrukter: Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Häll av och skölj kikärtor. Blanda allt på plåten med tikka masalakryddmix och olivolja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min.3. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, japansk soja, vatten och citronsaft i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.4. Grönsaker: Skala kålrabbi. Tärna kålrabbin och paprika i mindre bitar. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna något. Toppa plåten med de kalla grönsakerna och salladsmix. Pressa över citronsaft. Servera med cashewdressingen.