




Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
149864657970004Rostade rotfrukter1 fp palsternacka, 300 g1 bakpotatis1 sötpotatis2 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparKryddiga köttbullar1 ägg½ dl ströbröd½ dl vatten½ msk spiskummin½ msk paprikapulver1 fp blandfärs, ca 500 g1 msk olivolja1 tsk saltSallad1 paprika1 fp babyspenat, 65 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 krm svartpepparVitlökssås1 fp matyoghurt, 2 dl 1 vitlöksklyfta2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna och två skålar. 2. Rostade rotfrukter: Skala och skär palsternacka, bakpotatis och sötpotatis i 2 cm breda stavar och klyftor. Blanda allt på plåten med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 min. 3. Köttbullar: Blanda ägg, ströbröd, vatten, spiskummin, paprikapulver och salt i bunken. Tillsätt blandfärs och blanda väl. Forma till 16 bollar (med lätt blöta händer). 4. Hetta upp pannan med olivolja och stek köttbullarna runtom på medelhög värme i ca 12 min.5. Sallad: Tärna paprika och blanda med babyspenat, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 6. Vitlökssås: Blanda ihop matyoghurt med pressad vitlök och salt i skålen.7. Servera köttbullarna med rotfrukterna, vitlökssåsen och salladen.