Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås

Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås

149864657970004
Rostade rotfrukter1 fp palsternacka, 300 g1 bakpotatis1 sötpotatis2 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparKryddiga köttbullar1 ägg½ dl ströbröd½ dl vatten½ msk spiskummin½ msk paprikapulver1 fp blandfärs, ca 500 g1 msk olivolja1 tsk saltSallad1 paprika1 fp babyspenat, 65 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 krm svartpepparVitlökssås1 fp matyoghurt, 2 dl 1 vitlöksklyfta2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna och två skålar. 2. Rostade rotfrukter: Skala och skär palsternacka, bakpotatis och sötpotatis i 2 cm breda stavar och klyftor. Blanda allt på plåten med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 min. 3. Köttbullar: Blanda ägg, ströbröd, vatten, spiskummin, paprikapulver och salt i bunken. Tillsätt blandfärs och blanda väl. Forma till 16 bollar (med lätt blöta händer). 4. Hetta upp pannan med olivolja och stek köttbullarna runtom på medelhög värme i ca 12 min.5. Sallad: Tärna paprika och blanda med babyspenat, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 6. Vitlökssås: Blanda ihop matyoghurt med pressad vitlök och salt i skålen.7. Servera köttbullarna med rotfrukterna, vitlökssåsen och salladen.