Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
949094427380003Rostade rotfrukter1 fp palsternacka, 300 g1 sötpotatis, ca 250 g 1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparKryddiga köttbullar1 ägg2 msk ströbröd½ msk spiskummin½ msk paprikapulver2 msk vatten½ tsk salt1 fp blandfärs, ca 250 g1 msk olivoljaSallad:1 paprika1 fp salladsmix, 30 g 1 tsk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 krm svartpepparVitlökssås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna och två skålar. 2. Rostade rotfrukter: Skala och skär palsternacka och sötpotatis i 2 cm breda stavar och klyftor. Blanda allt på plåten med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Köttbullar: Blanda ägg, ströbröd, spiskummin, paprikapulver, vatten och salt i bunken. Tillsätt blandfärs och blanda väl. Forma till 8 bollar (med lätt blöta händer). 4. Hetta upp pannan med olivolja och stek köttbullarna runtom på medelhög värme i ca 12 min.5. Sallad: Tärna paprika och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 6. Vitlökssås: Blanda ihop matyoghurt, pressad vitlök och salt i skålen.7. Servera köttbullarna med rotfrukterna, vitlökssåsen och salladen.