Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås
Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås

Kryddiga köttbullar med sötpotatis och vitlökssås

949094427380003
Rostade rotfrukter1 fp palsternacka, 300 g1 sötpotatis, ca 250 g 1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparKryddiga köttbullar1 ägg2 msk ströbröd½ msk spiskummin½ msk paprikapulver2 msk vatten½ tsk salt1 fp blandfärs, ca 250 g1 msk olivoljaSallad:1 paprika1 fp salladsmix, 30 g 1 tsk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 krm svartpepparVitlökssås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna och två skålar. 2. Rostade rotfrukter: Skala och skär palsternacka och sötpotatis i 2 cm breda stavar och klyftor. Blanda allt på plåten med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Köttbullar: Blanda ägg, ströbröd, spiskummin, paprikapulver, vatten och salt i bunken. Tillsätt blandfärs och blanda väl. Forma till 8 bollar (med lätt blöta händer). 4. Hetta upp pannan med olivolja och stek köttbullarna runtom på medelhög värme i ca 12 min.5. Sallad: Tärna paprika och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 6. Vitlökssås: Blanda ihop matyoghurt, pressad vitlök och salt i skålen.7. Servera köttbullarna med rotfrukterna, vitlökssåsen och salladen.