Kryddiga kycklingbiffar med sweetheart cabbage och raita
Kryddiga kycklingbiffar med sweetheart cabbage och raita
Kryddiga kycklingbiffar med sweetheart cabbage och raita

Kryddiga kycklingbiffar med sweetheart cabbage och raita

549155530470008
Couscous2 ½ dl vatten1 tsk buljongpulver, alt 1/3 tärning1 krm kardemumma1 krm ingefära1 fp couscous, 250 gKycklingfärsbiffar1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp kycklingfärs, ca 500 g1 tsk sambal oelek1 tsk salt1 krm svartpeppar1 msk neutral oljaSweetheart cabbage3 l vatten3 msk salt1 spetskål, ca 800 g1 msk olivoljaRaita1 fp lätt crème fraiche LF, 2 dl1 tsk spiskummin
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull till couscousen, salladsskål, bunke, stekpanna, uppläggningsfat, liten skål. Ha en kastrull kokande med 3 liter vatten och 3 msk salt till spetskålen.2. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver, kardemumma och ingefära. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen. Slå sedan buljongen över couscousen och plasta över skålen.3. Kycklingfärsbiffar: Hacka lök och vitlök. Blanda kycklingfärs, löken, vitlöken, sambal oelek, salt och svartpeppar i bunken och forma till 4 biffar. Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja och stek biffarna i ca 5 min/sida. Under tiden du steker fortsätt med nästa steg.4. Sweetheart cabbage: Kvarta spetskålen, behåll stammen på så dom håller ihop och koka i kastrullen i ca 5 min. Lägg spetskålen på uppläggningsfatet och ringla över olivolja.5. Raita: Blanda crème fraiche och spiskummin i den lilla skålen.6. Servera kycklingbiffarna med couscousen, spetskålen och raitan.