Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad
Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad
Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad

Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad

249044382130005
Rostad blomkål1 vitlöksklyfta½ msk spiskummin1 tsk paprikapulver2 krm salt2 krm cayennepeppar1 blomkål1 fp körsbärstomater, 250 gGrynsallad1 fp bön- och grynmix, 380 g 1 fp salladsmix, 30 g1 msk oregano2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt 1 krm svartpeppar½ fp hummus, ca 138 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, liten bunke, kastrull och serveringsskål. 2. Rostad blomkål: Blanda pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt och cayennepeppar i bunken. Skär blomkål i bitar och buketter och lägg på ena sidan av plåten. Massera blomkålen med kryddpastan. Lägg körsbärstomater på andra sidan blomkålen på plåten. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i 15 min. 3. Grynsallad: Blanda bön- och grynmix, salladsmix, oregano, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 4. Servera grynsalladen med de rostade grönsakerna och hummus.