


Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad
249044382130005Rostad blomkål1 vitlöksklyfta1 fp tandoori kryddmix, 35 g2 krm salt1 blomkål1 fp körsbärstomater, 250 gGrynsallad1 fp persilja, 20 g1 fp salladsmix, 30 g1 fp bön- och grynmix, 380 g 2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt 1 krm svartpeppar½ fp hummus, ca 138 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, liten bunke, kastrull och serveringsskål. 2. Rostad blomkål: Blanda vitlöksklyftor, tandoori kryddmix och salt i bunken. Skär blomkål i bitar och buketter och lägg på ena sidan av plåten. Massera blomkålen med kryddpastan. Lägg körsbärstomater på andra sidan blomkålen på plåten. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i 15 min. 3. Grynsallad: Finhacka persilja. Blanda bön- och grynmix, salladsmix, blandade bönor, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 4. Servera grynsalladen med de rostade grönsakerna och hummus.