Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad
Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad
Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad

Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad

349934614300006
Rostad blomkål2 vitlöksklyftor1 fp tandoori kryddmix, 35 g½ tsk salt1 blomkål1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp emmervete, 250 gGrynsallad1 fp salladsmix, 65 g1 fp blandade bönor, 380 g1 citron2 msk olivolja1 tsk salt 2 krm svartpeppar1 fp hummus, 220 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, liten bunke, kastrull och serveringsskål. 2. Rostad blomkål: Blanda pressad vitlök, tandoori kryddmix och salt i bunken. Skär blomkål i bitar och buketter och lägg på ena sidan av plåten. Massera blomkålen med kryddpastan. Klyfta rödlök. Lägg körsbärstomater och rödlök på andra sidan plåten. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i 15 min. 3. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Grynsallad: Blanda salladsmix, blandade bönor, saften och skalet från citron, olivolja, salt och svartpeppar i skålen. 5. Vänd ner de kokta emmervetet i skålen med grönsaker och servera med de rostade grönsakerna och hummus.