


Kryddrostad blomkål med hummus och grynsallad
349934614300006Rostad blomkål2 vitlöksklyftor1 fp tandoori kryddmix, 35 g½ tsk salt1 blomkål1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp emmervete, 250 gGrynsallad1 fp salladsmix, 65 g1 fp blandade bönor, 380 g1 citron2 msk olivolja1 tsk salt 2 krm svartpeppar1 fp hummus, 220 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, liten bunke, kastrull och serveringsskål. 2. Rostad blomkål: Blanda pressad vitlök, tandoori kryddmix och salt i bunken. Skär blomkål i bitar och buketter och lägg på ena sidan av plåten. Massera blomkålen med kryddpastan. Klyfta rödlök. Lägg körsbärstomater och rödlök på andra sidan plåten. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i 15 min. 3. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Grynsallad: Blanda salladsmix, blandade bönor, saften och skalet från citron, olivolja, salt och svartpeppar i skålen. 5. Vänd ner de kokta emmervetet i skålen med grönsaker och servera med de rostade grönsakerna och hummus.