


Kryddrostad blomkål med hummus och matvetesallad
349934614300006Rostad blomkål2 vitlöksklyftor1 fp tandoori kryddmix, 35 g½ tsk salt1 blomkål1 fp körsbärstomater, 250 g4 port. matvete, 60 g/portionGrynsallad1 fp persilja, 20 g1 fp strimlad purjolök, 150 g1 fp salladsmix, 65 g1 fp blandade bönor, 380 g1 citron2 msk olivolja1 tsk salt 2 krm svartpeppar1 fp hummus, 275 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, liten bunke, kastrull och serveringsskål. 2. Rostad blomkål: Blanda pressad vitlök, tandoori kryddmix och salt i bunken. Skär blomkål i bitar och buketter och lägg på ena sidan av plåten. Massera blomkålen med kryddpastan. Lägg körsbärstomater på andra sidan plåten. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i 15 min. 3. Koka matvete enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Grynsallad: Strimla persilja. Blanda persiljan med strimlad purjolök, salladsmix, blandade bönor, saften och skalet från citron, olivolja, salt och svartpeppar i skålen. 5. Vänd ner de kokta matvetet i skålen med grönsaker och servera med de rostade grönsakerna och hummus.