Kryddrostad blomkål med hummus och matvetesallad
Kryddrostad blomkål med hummus och matvetesallad
Kryddrostad blomkål med hummus och matvetesallad

Kryddrostad blomkål med hummus och matvetesallad

349934614300006
Rostad blomkål2 vitlöksklyftor1 fp tandoori kryddmix, 35 g½ tsk salt1 blomkål1 fp körsbärstomater, 250 g4 port. matvete, 60 g/portionGrynsallad1 fp persilja, 20 g1 fp strimlad purjolök, 150 g1 fp salladsmix, 65 g1 fp blandade bönor, 380 g1 citron2 msk olivolja1 tsk salt 2 krm svartpeppar1 fp hummus, 275 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, liten bunke, kastrull och serveringsskål. 2. Rostad blomkål: Blanda pressad vitlök, tandoori kryddmix och salt i bunken. Skär blomkål i bitar och buketter och lägg på ena sidan av plåten. Massera blomkålen med kryddpastan. Lägg körsbärstomater på andra sidan plåten. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i 15 min. 3. Koka matvete enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Grynsallad: Strimla persilja. Blanda persiljan med strimlad purjolök, salladsmix, blandade bönor, saften och skalet från citron, olivolja, salt och svartpeppar i skålen. 5. Vänd ner de kokta matvetet i skålen med grönsaker och servera med de rostade grönsakerna och hummus.