Kryddstekt gårdsfisk med sommarsallad och citronyoghurt
Kryddstekt gårdsfisk med sommarsallad och citronyoghurt
Kryddstekt gårdsfisk med sommarsallad och citronyoghurt
Kryddstekt gårdsfisk med sommarsallad och citronyoghurt

Kryddstekt gårdsfisk med sommarsallad och citronyoghurt

249115645500003
Kryddstekt gårdsfisk2 fp gårdsfisk rödstrimma, 500 g1 tsk salt½ tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar2 krm svartpeppar2 msk olivoljaCitronyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl½ citron (skal & saft)2 krm saltSommarsallad1 fp quinoa, 250 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 minigurka1 fp rädisor, 125 g1 fp blandade bönor, 380 g1 fp babyspenat, 65 g½ citron (saft)2 msk olivolja½ tsk salt 2 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna (eller 2 om ni har), en lien skål och en stor salladskål.2. Kryddstekt gårdsfisk: Krydda fisken med salt, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar i bunken, låt fisken rimmas medan du fortsätter med de andra stegen. 3. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Låt sedan quinoan svalna något. 4. Sommarsallad: Halvera körsbärstomater och rädisor. Skär minigurka i bitar. Skölj bönor. Blanda allt i salladskålen tillsammans med babyspenat, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar. Tillsätt quinoan när den svalnat något.5. Citronyoghurt: Blanda matyoghurt, skal och saft från en halv citron och salt i skålen.6. Kryddstekt gårdsfisk forts: Hetta upp stekpannan/pannorna med olivolja och stek bitarna ca 3 min på hög värme.7. Servera fisken nystekt tillsammans med salladen och citronyoghurten.