



Kryddstekt gårdsfisk med sommarsallad och citronyoghurt
249115645500003Kryddstekt gårdsfisk2 fp gårdsfisk rödstrimma, 500 g1 tsk salt½ tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar2 krm svartpeppar2 msk olivoljaCitronyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl½ citron (skal & saft)2 krm saltSommarsallad1 fp quinoa, 250 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 minigurka1 fp rädisor, 125 g1 fp blandade bönor, 380 g1 fp babyspenat, 65 g½ citron (saft)2 msk olivolja½ tsk salt 2 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna (eller 2 om ni har), en lien skål och en stor salladskål.2. Kryddstekt gårdsfisk: Krydda fisken med salt, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar i bunken, låt fisken rimmas medan du fortsätter med de andra stegen. 3. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Låt sedan quinoan svalna något. 4. Sommarsallad: Halvera körsbärstomater och rädisor. Skär minigurka i bitar. Skölj bönor. Blanda allt i salladskålen tillsammans med babyspenat, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar. Tillsätt quinoan när den svalnat något.5. Citronyoghurt: Blanda matyoghurt, skal och saft från en halv citron och salt i skålen.6. Kryddstekt gårdsfisk forts: Hetta upp stekpannan/pannorna med olivolja och stek bitarna ca 3 min på hög värme.7. Servera fisken nystekt tillsammans med salladen och citronyoghurten.