Kryddstekt gårdsfisk med sommarsallad och citronyoghurt
349215613110006Kryddstekt gårdsfisk1 fp gårdsfisk rödstrimma, 250 g½ tsk salt2 krm paprikapulver1 krm cayennepeppar1 krm svartpeppar1 msk olivoljaCitronyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl½ citron (skal & saft)2 krm saltSommarsallad1 fp quinoa, 125 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 minigurka1 fp blandade bönor, 190 g1 fp babyspenat, 65 g½ citron (saft)1 msk olivolja2 krm salt 1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, en stekpanna, en lien skål och en stor salladskål.2. Kryddstekt gårdsfisk: Krydda fisken med salt, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar i bunken, låt fisken rimmas medan du fortsätter med de andra stegen.3. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Låt sedan quinoan svalna något. 4. Sommarsallad: Halvera körsbärstomater och rädisor. Skär minigurka i bitar. Skölj bönor. Blanda allt i salladskålen tillsammans med babyspenat, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar. Tillsätt quinoan när den svalnat något.5. Citronyoghurt: Blanda matyoghurt, skal och saft från en halv citron och salt i skålen.6. Kryddstekt gårdsfisk forts: Hetta upp stekpannan/pannorna med olivolja och stek bitarna ca 3 min på hög värme.7. Servera fisken nystekt tillsammans med salladen och citronyoghurten.