Kryddstekt karré med krämig majs och tomat
Kryddstekt karré med krämig majs och tomat
Kryddstekt karré med krämig majs och tomat

Kryddstekt karré med krämig majs och tomat

249536064770002
Couscous1 ¼ dl vatten1 tsk buljongpulver, ca 1/3 tärning½ msk olivolja1 fp couscous, 125 gKryddstekt karré1 fp fläskkarré, 300 g½ msk paprikapulver1 krm svartpeppar½ tsk salt½ msk neutral oljaKrämig tomat-majs1 fp majs, 380 g1 fp babyplommontomater, 250 g½ knippe salladslök, 50 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm cayennepeppar½ tsk salt½ fp riven hårdost, 25 gTopping½ fp riven hårdost, 25 g½ knippe salladslök, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram två kastruller, en bunke och en stekpanna alt grillpanna.2. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver och olivolja. Tillaga couscous genom att lägga couscousen i botten av skålen. Slå sedan den varma buljongen över couscousen och plasta över.3. Kryddstekt karré: Krydda karré med paprikapulver, svartpeppar och salt. Hetta upp stekpannan alt grillpannan på medelhög värme med neutral olja och stek köttet i ca 5 min/sida.4. Krämig tomat-majs: Sila av vätskan från majsen. Kvarta tomater och skiva salladslök tunt (spara hälften av löken till toppning). Hetta upp kastrullen på medelhögvärme och tillsätt majsen, crème fraiche, cayennepeppar, salt och låt koka i 2 min. Tillsätt salladslöken, tomaterna och riven hårdost.5. Servera köttet tillsammans med tomat-majsen och couscousen. Toppa med resten av salladslöken och den rivna hårdosten.