Kryddstekt karré med krämig majs och tomat
Kryddstekt karré med krämig majs och tomat
Kryddstekt karré med krämig majs och tomat

Kryddstekt karré med krämig majs och tomat

949926320700001
Couscous2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 buljongtärning)1 msk olivolja1 fp couscous, 250 gKryddstekt karré2 fp fläskkarré, 600 g1 msk paprikapulver2 krm svartpeppar1 tsk salt1 msk neutral oljaKrämig tomat-majs2 fp majs, 760 g1 fp babyplommontomater, 250 g½ knippe salladslök, 50 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm cayennepeppar1 tsk salt½ fp riven hårdost, 25 gTopping½ fp riven hårdost, 25 g½ knippe salladslök, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram två kastruller, en bunke och en stekpanna alt. grillpanna.2. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver och olivolja. Tillaga couscous genom att lägga couscousen i botten av skålen. Slå sedan den varma buljongen över couscousen och plasta över.3. Kryddstekt karré: Krydda fläskkarré med paprikapulver, svartpeppar och salt. Hetta upp stekpannan alt grillpannan på medelhög värme med neutral olja och stek köttet i ca 5 min/sida.4. Krämig tomat-majs: Sila av vätskan från majsen. Kvarta tomater och skiva salladslök tunt (spara hälften av löken till toppning). Hetta upp kastrullen på medelhögvärme och tillsätt majsen, crème fraiche, cayennepeppar, salt och låt koka i 2 min. Tillsätt salladslöken, tomaterna och riven hårdost.5. Servera köttet tillsammans med tomat-majsen och couscousen. Toppa med resten av salladslöken och den rivna hårdosten.