Kyckling i röd curry med limesyrad sallad
Kyckling i röd curry med limesyrad sallad
Kyckling i röd curry med limesyrad sallad

Kyckling i röd curry med limesyrad sallad

449166389430004
Kyckling i röd curry1 fp potatis, 450 g1 fp kokosmjölk, 250 ml2 dl vatten½ lime½ tsk salt¼ fp röd currypasta, ca 30 g1 msk neutral olja1 fp strimlad kycklingfilé, ca 300 g¼ fp röd currypasta, ca 30 g½ tsk salt1 vitlöksklyfta1 dl vattenLimesyrad sallad½ lime2 msk olivolja2 krm salt1 röd chili1 rödlök1 fp pak choi, ca 250 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta, en stekpanna och en salladsskål.2. Kyckling i röd curry: Skär potatisen i ca 1 x 1 cm tärningar och koka i grytan med kokosmjölk, vatten, salt, limesaft och röd currypasta i ca 10min under lock. Fortsätt med nästa steg3. Kyckling i röd curry forts: Hetta upp stekpanna på hög värme med neutral olja. Stek den strimlade kycklingfilén i ca 4 min. Tillsätt sedan pressad vitlök, röd currypasta och stek ytterligare 2 min. Tillsätt vatten, koka upp och häll över i grytan med potatis.4. Limesyrad sallad: Pressa lime i salladskålen och blanda med olivolja och salt. Halvera pak choi, chili och rödlök. Kärna ur chilin. Strimla sedan grönsakerna tunt och blanda i salladskålen med limedressingen.5. Servera direkt från grytan med salladen vid sidan.