


Kyckling laksa med kokosmjölk och risnudlar
349994698440009Kyckling1 msk neutral olja1 msk kinesisk soja1 tsk curry1 tsk salt 2 fp kycklinglårfilé, ca 700 gLaksa1 paprika1 msk neutral olja1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g 2 vitlöksklyftor1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 msk ingefära1 tsk curry1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp kokosmjölk, 400 ml3 dl vatten½ lime1 fp risnudlar, 180 g½ lime
39 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och traktörpanna med lock.2. Kyckling: Blanda neutral olja, kinesisk soja, curry och salt i formen. Vänd ner kycklinglårfilé och blanda väl. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Laksa: Tärna paprika. Hetta upp pannan med neutral olja och stek grönsakerna, pressad vitlök, buljongpulver (alt,tärning), ingefära, curry, salt och sambal oelek på medelhög värme i 3 min.4. Tillsätt kokosmjölk, vatten, saft från lime i pannan och låt koka upp. Lägg ner risnudlar i pannan med grönsaker, rör om och låt sjuda under lock i ca 3 min.5. Klyfta lime. Skiva upp kycklingen och servera med laksan och limen.