Kyckling laksa med kokosmjölk och risnudlar
Kyckling laksa med kokosmjölk och risnudlar
Kyckling laksa med kokosmjölk och risnudlar

Kyckling laksa med kokosmjölk och risnudlar

349994698440009
Kyckling1 msk neutral olja1 msk kinesisk soja1 tsk curry1 tsk salt 2 fp kycklinglårfilé, ca 700 gLaksa1 paprika1 msk neutral olja1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g 2 vitlöksklyftor1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 msk ingefära1 tsk curry1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp kokosmjölk, 400 ml3 dl vatten½ lime1 fp risnudlar, 180 g½ lime
39 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och traktörpanna med lock.2. Kyckling: Blanda neutral olja, kinesisk soja, curry och salt i formen. Vänd ner kycklinglårfilé och blanda väl. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Laksa: Tärna paprika. Hetta upp pannan med neutral olja och stek grönsakerna, pressad vitlök, buljongpulver (alt,tärning), ingefära, curry, salt och sambal oelek på medelhög värme i 3 min.4. Tillsätt kokosmjölk, vatten, saft från lime i pannan och låt koka upp. Lägg ner risnudlar i pannan med grönsaker, rör om och låt sjuda under lock i ca 3 min.5. Klyfta lime. Skiva upp kycklingen och servera med laksan och limen.