


Kyckling med pico de gallo och rostade morötter
949425470630006Rostade morötter2 fp morötter, 1 kg1 msk olivolja1 tsk rosmarin½ tsk salt1 krm svartpepparKryddig kyckling1 msk olivolja2 tsk spiskummin1 tsk salt1 fp kycklinglårfilé, ca 600 g Picco de gallo1 fp körsbärstomater, 200 g 1 grön chili1 rödlök1 fp koriander, 20 g1 paprika1 msk olivolja1 lime1 krm saltRostad majs1 fp majs, 380 g 1 vitlöksklyfta1 krm salt1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål.2. Rostade morötter: Skär morötter i 2 cm breda stavar och blanda med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar på ena sidan av plåten. 3. Kryddig kyckling: Blanda olivolja, spiskummin, salt och sambal oelek i bunken och vänd ner kyckling. Lägg över på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i 20-25 min. 4. Pico de gallo: Kvarta körsbärstomater och hacka grön chili, rödlök och koriander. Tärna paprika. Blanda grönsaker, koriandern, olivolja, saft från lime och salt i skålen. 5. Rostad majs: Hetta upp pannan och torrstek majs på medelhög värme i ca 4 min. Tillsätt pressad vitlöksklyfta och salt och stek i ytterligare 1 min. 6. Skiva upp kycklingen och servera med de rostade morötterna, pico de gallon, majsen och gräddfil.