Kyckling med pico de gallo och rostade morötter
Kyckling med pico de gallo och rostade morötter
Kyckling med pico de gallo och rostade morötter

Kyckling med pico de gallo och rostade morötter

949425470630006
Rostade morötter och majs2 fp morötter, 1 kg1 fp majs, 380 g 1 msk olivolja1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver½ tsk saltKryddig kyckling1 fp kycklinglårfilé, ca 630 g1 tsk spiskummin1 krm cayennepeppar1 tsk salt1 msk olivoljaPicco de gallo1 fp körsbärstomater, 250 g 1 paprika1 rödlök1 vitlöksklyfta1 fp koriander, 20 g1 grön chili2 msk olivolja1 krm salt1 lime
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, stekapanna, matberedare eller stavmixer och en skål.2. Rostade morötter: Skölj och halvera morötter, häll av majs och fördela allt på plåten. Tillsätt olivolja, spiskummin, paprikapulver och salt. Blanda runt allt och rosta mitt i ugnen ca 20-25 min.3. Kryddig kyckling: Krydda kycklingen med spiskummin, cayennepeppar, salt och olivolja. Hetta upp stekpannan och stek kycklingen i ca 10 min på medelhög värme tills den är genomstekt och fått fin färg. (Tips! Det går även att lägga med kycklingen på plåten med morötter men då tar den ungefär 20 min att bli klar!)4. Pico de gallo: Kvarta tomater och tärna paprika i små bitar. Hacka lök, vitlök, koriander och grön chili. Blanda allt med olivolja, salt och limesaft. Mixa försiktigt i en matberedare eller med en stavmixer till en röra.5. Servera kycklingen tillsammans med de rostade morötterna och majsen samt pico de gallon.