Kyckling med pico de gallo och rostade morötter
Kyckling med pico de gallo och rostade morötter
Kyckling med pico de gallo och rostade morötter

Kyckling med pico de gallo och rostade morötter

949425470630006
Rostade morötter2 fp morötter, 1 kg1 msk olivolja1 tsk rosmarin½ tsk salt1 krm svartpepparKryddig kyckling1 msk olivolja2 tsk spiskummin1 tsk salt1 fp kycklinglårfilé, ca 600 g Picco de gallo1 fp körsbärstomater, 200 g 1 grön chili1 rödlök1 fp koriander, 20 g1 paprika1 msk olivolja1 lime1 krm saltRostad majs1 fp majs, 380 g 1 vitlöksklyfta1 krm salt1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål.2. Rostade morötter: Skär morötter i 2 cm breda stavar och blanda med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar på ena sidan av plåten. 3. Kryddig kyckling: Blanda olivolja, spiskummin, salt och sambal oelek i bunken och vänd ner kyckling. Lägg över på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i 20-25 min. 4. Pico de gallo: Kvarta körsbärstomater och hacka grön chili, rödlök och koriander. Tärna paprika. Blanda grönsaker, koriandern, olivolja, saft från lime och salt i skålen. 5. Rostad majs: Hetta upp pannan och torrstek majs på medelhög värme i ca 4 min. Tillsätt pressad vitlöksklyfta och salt och stek i ytterligare 1 min. 6. Skiva upp kycklingen och servera med de rostade morötterna, pico de gallon, majsen och gräddfil.