Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat
249756111390003Vitlöksstekt aubergine och tomat2 msk olivolja1 aubergine3 krm salt½ vitlöksklyfta1 tsk torkad timjan1 fp babyplommontomater, 250 g1 msk vitvinsvinägerGrillad kycklinglårfilé2 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp kycklinglårfilé, 350 g½ msk paprikapulverPolenta10 dl vatten½ vitlöksklyfta½ tsk salt2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)3 dl polentagryn1 fp riven hårdost, 50 g3 msk olivolja25 g smör1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en grillpanna, en stekpanna, en tallrik och en kastrull.2. Vitlöksstekt aubergine och tomat: Skär auberginen i ca 1½ x 1½ cm bitar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med olivolja. Stek aubergine med salt i ca 8 min. Halvera tomaterna och tillsätt dem sedan tillsammans med pressad vitlök, torkad timjan, vitvinsvinäger och stek ytterligare 3 min.3. Grillad kycklinglårfilé: Hetta upp grillpannan på hög värme. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och stek i ca 5 min per sida.4. Polenta: Koka upp vatten, pressad vitlök, salt och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt polentagryn under kraftig omrörning med en ballongvisp och koka i ca 2 min, rör hela tiden. Dra av kastrullen från värmen, rör ner riven hårdost, olivolja, och smör.5. Servera kycklingen tillsammans med polentan och grönsakerna och ruccolan.