Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat
Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat
Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat

Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat

249756111390003
Vitlöksstekt aubergine och tomat2 msk olivolja1 aubergine3 krm salt½ vitlöksklyfta1 tsk torkad timjan1 fp babyplommontomater, 250 g1 msk vitvinsvinägerGrillad kycklinglårfilé2 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp kycklinglårfilé, 350 g½ msk paprikapulverPolenta10 dl vatten½ vitlöksklyfta½ tsk salt2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)3 dl polentagryn1 fp riven hårdost, 50 g3 msk olivolja25 g smör1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en grillpanna, en stekpanna, en tallrik och en kastrull.2. Vitlöksstekt aubergine och tomat: Skär auberginen i ca 1½ x 1½ cm bitar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med olivolja. Stek aubergine med salt i ca 8 min. Halvera tomaterna och tillsätt dem sedan tillsammans med pressad vitlök, torkad timjan, vitvinsvinäger och stek ytterligare 3 min.3. Grillad kycklinglårfilé: Hetta upp grillpannan på hög värme. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och stek i ca 5 min per sida.4. Polenta: Koka upp vatten, pressad vitlök, salt och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt polentagryn under kraftig omrörning med en ballongvisp och koka i ca 2 min, rör hela tiden. Dra av kastrullen från värmen, rör ner riven hårdost, olivolja, och smör.5. Servera kycklingen tillsammans med polentan och grönsakerna och ruccolan.