Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat
Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat
Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat

Kyckling med polenta, vitlöksstekt aubergine och tomat

849446336830001
Vitlöksstekt aubergine och tomat2 msk olivolja2 aubergine½ tsk salt1½ vitlöksklyfta1 tsk torkad timjan1 fp körsbärskvisttomater, 500 g1 msk vitvinsvinägerGrillad kycklinglårfilé2 msk neutral olja1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp kycklinglårfilé, 630 g1 msk paprikapulverPolenta10 dl vatten½ vitlöksklyfta½ tsk salt2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)3 dl polentagryn1 fp riven hårdost, 50 g3 msk olivolja25 g smör1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en grillpanna, en stekpanna, en tallrik och en kastrull.2. Vitlöksstekt aubergine och tomat: Skär aubergine i ca 1½ x 1½ cm bitar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med olivolja. Stek aubergine med salt i ca 8 min. Halvera tomaterna och tillsätt dem sedan tillsammans med pressad vitlök, torkad timjan, vitvinsvinäger och stek ytterligare 3 min.3. Grillad kycklinglårfilé: Hetta upp grillpannan på hög värme. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och stek i ca 5 min per sida.4. Polenta: Koka upp vatten, pressad vitlök, salt och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt polentagrynen under kraftig omrörning med ballongvisp och koka i ca 2 min, rör hela tiden. Dra av kastrullen från värmen, rör ner riven hårdost, olivolja, och smör.5. Servera kycklingen tillsammans med polentan och grönsakerna och ruccolan.