Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis
Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis
Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis

Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis

349254373390009
Rostad sötpotatis2 sötpotatis2 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparKycklingfilé1 msk olivolja½ msk kinesisk soja½ tsk sambal oelek1 krm salt 1 krm svartpeppar1 fp kycklingfilé, ca 300 g Ruccolakräm¾ fp ruccola, ca 50 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 fp riven ost, 50 g1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt Sallad1 fp körsbärstomater, 250 g¼ fp ruccola, ca 15 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 bunkar, stekpanna, stavmixer och en salladsskål. 2. Rostad sötpotatis: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda stavar. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, sambal oelek, salt och svartpeppar i bunken. Skär kycklingfilé i 2 delar på längden och vänd ner i marinaden. 4. Ruccolakräm: Tillsätt ruccola, lätt crème fraiche, riven ost, pressad vitlöksklyfta, vitvinsvinäger och salt i bunken. Mixa till en slät kräm.5. Hetta upp pannan och stek kycklingen runtom på medelhög värme i ca 10 min. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med ruccola i skålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med ruccolakrämen, salladen och den rostade sötpotatisen.