


Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis
349254373390009Rostad sötpotatis2 sötpotatis2 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparKycklingfilé1 msk olivolja½ msk kinesisk soja½ tsk sambal oelek1 krm salt 1 krm svartpeppar1 fp kycklingfilé, ca 300 g Ruccolakräm¾ fp ruccola, ca 50 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 fp riven ost, 50 g1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt Sallad1 fp körsbärstomater, 250 g¼ fp ruccola, ca 15 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 bunkar, stekpanna, stavmixer och en salladsskål. 2. Rostad sötpotatis: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda stavar. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, sambal oelek, salt och svartpeppar i bunken. Skär kycklingfilé i 2 delar på längden och vänd ner i marinaden. 4. Ruccolakräm: Tillsätt ruccola, lätt crème fraiche, riven ost, pressad vitlöksklyfta, vitvinsvinäger och salt i bunken. Mixa till en slät kräm.5. Hetta upp pannan och stek kycklingen runtom på medelhög värme i ca 10 min. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med ruccola i skålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med ruccolakrämen, salladen och den rostade sötpotatisen.