Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis
Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis
Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis

Kyckling med ruccolakräm och rostad sötpotatis

749154919950006
Rostad sötpotatis3 sötpotatis2 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparKycklingfilé2 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk sambal oelek2 krm salt 2 krm svartpeppar2 fp kycklingfilé, ca 600 g Ruccolakräm1 fp ruccola, 65 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 fp riven ost, 50 g1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt Sallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 röd paprika1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 bunkar, stekpanna, stavmixer och en salladsskål. 2. Rostad sötpotatis: Skala och skär sötpotatisar i 2 cm breda stavar. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, sambal oelek, salt och svartpeppar i bunken. Skär kycklingfilé i 2 delar på längden och vänd ner i marinaden. 4. Ruccolakräm: Tillsätt ruccola, lätt crème fraiche, riven ost, pressad vitlöksklyfta, vitvinsvinäger och salt i bunken. Mixa till en slät kräm.5. Hetta upp pannan och stek kycklingen runtom på medelhög värme i ca 10 min. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater. Tärna röd paprika. Blanda grönsakerna och salladsmix i skålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med ruccolakrämen, salladen och den rostade sötpotatisen.