


Kyckling med tomatragu och pasta
549154229910000Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. penne fullkornTomatragu1 zucchini1 paprika1 gul lök2 msk neutral olja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor 1 fp krossade tomater, 400 g 1 dl vatten1 msk franska örter1 ½ tsk salt2 tsk honung1 krm svartpepparKycklingminutfilé1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g 1 msk neutral olja1 msk franska örter1 tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram pastakastrull, ugnsform, traktörpanna. 2. Pasta: Koka upp vatten och salt i kastrullen. 3. Tomatragu: Tärna zucchini och paprika i 1 cm stora bitar. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek grönsakerna, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, franska örter, salt, honung och svartpeppar. Låt ragun sjuda i ca 10 min.4. Kycklingminutfilé: Krydda kycklingminutfilé med neutral olja, franska örter och salt och lägg över i formen. Stek i mitten av ugnen i 15 min. 5. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 6. Skiva upp kycklingen och servera med pastan och tomatragun.