Kyckling med tomatragu och pasta
Kyckling med tomatragu och pasta
Kyckling med tomatragu och pasta

Kyckling med tomatragu och pasta

549154229910000
Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. penne fullkornTomatragu1 zucchini1 paprika1 gul lök2 msk neutral olja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor 1 fp krossade tomater, 400 g 1 dl vatten1 msk franska örter1 ½ tsk salt2 tsk honung1 krm svartpepparKycklingminutfilé1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g 1 msk neutral olja1 msk franska örter1 tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram pastakastrull, ugnsform, traktörpanna. 2. Pasta: Koka upp vatten och salt i kastrullen. 3. Tomatragu: Tärna zucchini och paprika i 1 cm stora bitar. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek grönsakerna, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, franska örter, salt, honung och svartpeppar. Låt ragun sjuda i ca 10 min.4. Kycklingminutfilé: Krydda kycklingminutfilé med neutral olja, franska örter och salt och lägg över i formen. Stek i mitten av ugnen i 15 min. 5. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 6. Skiva upp kycklingen och servera med pastan och tomatragun.