


Kyckling med tomatsalsa och rostade morötter
949625523190002Rostade morötter1 fp morötter, 500 g1 msk olivolja1 tsk rosmarin2 krm salt1 krm svartpepparKryddig kyckling1 msk olivolja1 tsk spiskummin½ tsk salt1 fp kycklinglårfilé, ca 350 g Tomatsalsa1 fp körsbärstomater, 200 g ½ grön chili1 fp koriander, 20 g1 msk olivolja1 lime1 krm salt1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål.2. Rostade morötter: Skala och skär morötter i 2 cm breda stavar och blanda med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar på ena sidan av plåten. 3. Kryddig kyckling: Blanda olivolja, spiskummin, och salt i bunken och vänd ner kyckling. Lägg över på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i 20-25 min. 4. Tomatsalsa: Kvarta körsbärstomater och hacka grön chili och koriander. Blanda grönsaker, koriandern, olivolja, saft från lime och salt i skålen. 5. Skiva upp kycklingen och servera med de rostade morötterna, tomatsalsa och yoghurten.