Kyckling med tomatsalsa och rostade morötter
Kyckling med tomatsalsa och rostade morötter
Kyckling med tomatsalsa och rostade morötter

Kyckling med tomatsalsa och rostade morötter

949625523190002
Rostade morötter1 fp morötter, 500 g1 msk olivolja1 tsk rosmarin2 krm salt1 krm svartpepparKryddig kyckling1 msk olivolja1 tsk spiskummin½ tsk salt1 fp kycklinglårfilé, ca 350 g Tomatsalsa1 fp körsbärstomater, 200 g ½ grön chili1 fp koriander, 20 g1 msk olivolja1 lime1 krm salt1 fp matyoghurt, 2 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål.2. Rostade morötter: Skala och skär morötter i 2 cm breda stavar och blanda med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar på ena sidan av plåten. 3. Kryddig kyckling: Blanda olivolja, spiskummin, och salt i bunken och vänd ner kyckling. Lägg över på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i 20-25 min. 4. Tomatsalsa: Kvarta körsbärstomater och hacka grön chili och koriander. Blanda grönsaker, koriandern, olivolja, saft från lime och salt i skålen. 5. Skiva upp kycklingen och servera med de rostade morötterna, tomatsalsa och yoghurten.