


Kyckling med vitlöksfräst spenat
4494158976300024 port. kvarngryn, ca 70 gram/ portionKycklingminutfilé1 msk olivolja1 tsk paprikapulver½ tsk salt2 cayennepeppar1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g Vitlöksfräst spenat1 fp babyplommontomater, 200 g 1 paprika1 msk olivolja1 fp babyspenat, 175 g 2 vitlöksklyftor½ tsk salt1 fp lätt crème fraiche örter, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, tallrik, bakplåtspapper och liten skål. 2. Koka kvarngryn enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Kycklingminutfilé: Blanda olivolja, paprikapulver, salt och cayennepeppar i bunken och vänd ner kycklingen. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i 4 min/sida. (skär grönsakerna undertiden ni steker kycklingen). Lägg över kycklingen på tallriken och täck med bakplåtspapper.4. Vitlöksfräst spenat: Halvera tomaterna och skär paprika i mindre bitar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs babyspenat, pressad vitlök och salt på medelhög värme i i ca ½ min. Vänd ner grönsakerna och kvarngrynen med spenaten. 5. Skiva upp kycklingen och servera med kvarngrynen, grönsakerna och crème fraiche örter.