Kycklingben med ugnspotatis och vitlökssås
Kycklingben med ugnspotatis och vitlökssås
Kycklingben med ugnspotatis och vitlökssås

Kycklingben med ugnspotatis och vitlökssås

849354067580000
Kycklingben2 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk paprikapulver½ tsk salt1 tsk honung1 fp kycklingben, ca 900 gPotatis1 fp potatis, 900 g 1 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparVitlökssås1 fp gräddfil, 3 dl1 vitlöksklyfta1 tsk honung2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 röd paprika1 minigurka1 kålrabbi
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar.2. Kycklingben: Blanda olivolja, kinesisk soja, paprikapulver, salt och honung direkt i formen. Vänd ner kycklingben och blanda med marinaden. Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Potatis: Skär potatis i 2 cm breda klyftor. Blanda potatisen med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Sätt in plåten högt upp i ugnen (ovanför kycklingen) och stek alltsammans i ytterligare ca 20 min.4. Vitlökssås: Blanda gräddfil, pressad vitlök, honung, salt och svartpeppar i skålen.5. Sallad: Skär röd paprika och minigurka i 1 cm stora bitar. Skala och skär kålrabbi i 2 cm stora bitar. Blanda grönsakerna i skålen.6. Servera kycklingbenen med potatisen, vitlökssåsen och salladen.